faq

Vanliga frågor och svar

Bröllop

Vart finns du?
Jag utgår från Klädesholmen utanför Tjörn, men tar självklart uppdrag på andra orter. Har även fotat bröllop i New York!

Hur bokar vi?
Enklast når ni mig via mitt kontaktformulär här.

Träffas vi innan bröllopet?
Ja, i mina bröllopspaket ingår en träff eller skype-möte innan, för att gå igenom alla detaljer och för att träffas och lära känna varandra.

Vad gör vi om det regnar?
Detta är något vi kan gå igenom när vi träffas för att prata igenom alla detaljer. Har hittills inte behövt vara inomhus pga. regn. Lite duggregn går alltid att trotsa under ett träd eller varför inte under ett fint paraply.
Värt att tänka på: De flesta bröllopsfotografer avskyr direkt solljus kl 12 mitt på dagen, då det skapas skarpa fula skuggor under ögonen osv. Därför ser man helst att man kan fota i någon form av skugga om det skulle vara för starkt ljus.

Hur får vi våra bilder?
Jag levererar era bröllopsbilder på ett usb-minne, i en fin liten trälåda, med några utskrifter från er stora dag. Levererar både hög- och låg-upplösta foton. De flesta bilder levereras i både färg och svartvitt där jag anser att svartvitt gör sig bra. Jag lägger lika mycket energi och redigering på en svartvit bild som på en bild i färg.
I högsäsong är leveranstiden mellan 4-8 veckor.

Hur många bilder ingår?
Jag har inte satt någon gräns. Jag tycker det är roligare att ni får så många bilder som möjligt istället för att de ska ligga på min dator.
Jag redigerar alla bilder jag själv tycker är bra. Det brukar bli ungefär 100 bilder per timme.

Får vi lägga ut bilderna på internet?
Ni får använda bilderna fritt, det är dock inte tillåtet att ändra, retuschera eller lägga filter på bilderna.
Vid publicering på internet eller liknande ska mitt namn ”Fotograf: Joachim Bråse” stå utskrivet tillsammans med bilden.

Vad händer om vi tappar bort bilderna?
Ni Bör lägga era bröllopsbilder på minst två olika ställen(hårddisk, moln osv.) för att säkerställa att ni inte blir av med dom. Att endast ha kvar bilderna på USB-minnet jag levererar är Inte att rekommendera. Jag sparar backup på era bröllopsbilder i ca 2 år, sedan måste jag radera för att kunna få plats med nya.

Barnfoto

Vad ska vi ha på oss?
Det är fritt att ha på sig vad man tycker om. Ljusa färger och pastell gör sig bra på bild. Ett tips är att kläder med stora mönster eller svarta kläder kan bli lite tråkigt på bild. Fritt att ta med ombyte om man vill ha olika kläder på bilderna vi tar.

Vart sker fotograferingen?
Jag har min studio på Klädesholmen där vi kan fotografera. Annars finns alternativet att fotografera utomhus i någon fin miljö som ni själva eller jag väljer.

Vad gör vi om vårt barn är på dåligt humör eller gnällig?
Vi tar det lugnt i början så att barnet får känna in sig lite i miljön. Sedan tar vi det därifrån och ger det några försök. Det brukar aldrig vara några problem!

Får vi ta med rekvisita?
Gärna! Det är alltid bra att ta med saker som barnet är van vid och tycker om att leka med och som även ni tycker om och betyder något.
Jag har några få saker att använda, t.ex. en pläd, en liten trälåda, en pall och en stol.

Vad händer om vi tappar bort bilderna?
Efter att ni laddat ner bilderna jag levererat, bör ni spara dessa på minst två olika ställen(hårddisk, moln osv.) för att säkerställa att ni inte blir av med era bilder. Jag sparar backup på era bilder i ca 1 år innan jag tar bort dom för att kunna få plats med nya. Önskar ni beställa till fler bilder måste alltså detta göras inom ett år.