faq

Vanliga frågor och svar

Bröllop

Vart finns du?
Jag utgår från Tjörn, men tar självklart uppdrag på andra orter. Har även fotat bröllop i New York!

Hur bokar vi?
Enklast når ni mig via mitt kontaktformulär på kontakt-sidan i menyn.

Träffas vi innan bröllopet?
Ja, i mina bröllopspaket ingår ett möte/träff innan, för att gå igenom alla detaljer och för att träffas och lära känna varandra.

Vad gör vi om det regnar?
Detta är något vi kan gå igenom när vi träffas för att prata igenom alla detaljer. Har hittills inte behövt vara inomhus pga. regn. Lite duggregn går alltid att trotsa under ett träd eller varför inte under ett fint paraply.

Hur får vi våra bilder?
Jag levererar era bröllopsbilder på ett usb-minne. Levererar både hög- och låg-upplösta foton. De flesta bilder levereras i både färg och svartvitt där jag anser att svartvitt gör sig bra. Detta är för att jag redigerar alla mina svartvita bilder för att få en fin ton och lägger alltså ner lika mycket tid på en svartvit bild som på en bild i färg.
I högsäsong är leveranstiden mellan 4-8 veckor. Det är för att jag ska göra ett såpass bra jobb som möjligt.

Hur många bilder ingår?
Jag har inte satt någon gräns. Jag tycker det är roligare att ni får så många bilder som möjligt istället för att de ska ligga på min dator.
Jag redigerar alla bilder jag tycker är bra, både i färg och svartvitt. Det brukar bli minst 300 foton på ett 3h-paket.

Får vi lägga ut bilderna på internet?
Ni får använda bilderna fritt, det är dock inte tillåtet att ändra eller retuschera bilderna utan min tillåtelse.
Vid publicering på internet eller liknande ska mitt namn ”Fotograf: Joachim Bråse” stå utskrivet tillsammans med bilden.

Barnfoto

Vad ska vi ha på oss?
Det är fritt att ha på sig vad man tycker om. Ljusa färger och pastell gör sig bra på bild. Ett tips är att kläder med stora mönster eller svarta kläder kan bli lite tråkigt på bild. Fritt att ta med ombyte om man vill ha bilder med olika kläder.

Vart sker fotograferingen?
Jag har en studio på Klädesholmen där vi kan fotografera. Annars finns alternativet att fotografera utomhus i någon fin miljö som ni själva tycker om.

Vad gör vi om vårt barn är på dåligt humör eller gnällig?
Vi tar det lugnt i början så att barnet får känna in sig lite i miljön. Sedan tar vi det därifrån och ger det några försök. Det brukar aldrig vara några problem!

Får vi ta med rekvisita?
Gärna! Det är alltid bra att ta med saker som barnet är van vid och tycker om att leka med och som även ni tycker om och betyder något.
Jag har några få saker att använda, t.ex. en pläd och en liten trälåda.